Atlantic Sapphire & Billund Aquaculture

Rotek har via Billund Aquaculture leveret en række komponenter til Atlantic Sapphires Bluehouses i Miami og Hvide Sande.

 

Atlantic Sapphire er kendte for deres unikke og innovative teknologier indenfor recirkulerings aquakultur, der sætter en meget høj standard for effektivitet og bæredygtighed. Deres Miami Bluehouse™ i Florida er verdens største laksefarm på land med en kapacitet på 90 tons laks pr. år.

Billund Aquaculture, der er eksperter i RAS (Recirculating Aquaculture Systems) og anerkendte for at designe, projektere og konstruere højteknologiske anlæg til fiskeopdræt i hele verden, har samarbejdet med Atlantic Sapphire om deres Bluehouses™. 

Til Miami Bluehouse™ har Rotek via Billund Aquaculture leveret 60 tanke med 2-delte låg til procesvand og beluftning og 30 beluftningsmanifolde. Tankene er Ø2310mm og H3210mm svejste pladetanke. Alt er designet og fremstillet specifikt til projektet, og alle komponenter er fremstillet 100% i PE, som gør dem perfekte til brug i saltvandsapplikationer.

Til Atlantic Sapphires Bluehouse™ Denmark i Hvide Sande, der også fungerer som udviklings- og innovationscenter, har Rotek leveret 400m specialdesignede filtre til havvandsindtag.

 

HDPE er blevet det foretrukne materialevalg til opbygning af RAS systemer til fiskeopdræt. Rotek tilbyder både skræddersyede og standard komponenter i PE til aquakultur, herunder blandt andet tanke, ventiler, beluftningsanlæg, manifolde, filtre, rør og fittings. Vi er højt specialiserede i plastforarbejdning og råder over en avanceret og alsidig maskinpark, der bl.a. indeholder +10 CNC styrede drejebænke, fræsere, svejseudstyr og specialbyggede maskiner. Når vi udvikler og producerer komponenter til aquakultur, er vi særligt opmærksomme på, at produkterne skal være fleksible og med minimale svejse- og lime-samlinger, egnede til nem on-site montage samt kompatible med langtidsapplikationer i saltvand.  

 

Få mere information hos Allan Holden, allan@rotek.dk, 2484 4860.

Langsand Laks

Rotek A/S har i foråret 2019 produceret og leveret 400 meter Beachfilter til Atlantic Sapphires nye havvandsindtag i Hvidesande. Filtrene er installeret af Villy Poulsen A/S, der er specialist i styrbar underboring og anerkendt i hele Nord Europa for sin ekspertise i horisontale underboringer.

 

Filtrene er udført i Ø 180mm PE100 PN10 SDR17. Slidsning og montering af to slags special filtervæv er udført i vores moderne produktion i Sdr. Felding. Langsand Laks har fået installeret havvandsindtagene i Hvide Sande i forbindelse med Atlantic Sapphire Danmarks udvidelse af produktionen fra 800 tons laks pr. år, til imponerende 3.000 tons årligt.

Investeringen i udvidelsen af produktionen når et trecifret milliontal, udvider fabrikken med 4.500 kvadratmeter, der, når det lægges sammen med de oprindelige 3000 kvadratmeter fra 2012, i alt får et produktionsareal på 7.500 kvadratmeter, når anlægget står færdigt. Det betyder ligeledes, at vandkapaciteten er øget fra 5.0000 kubikmeter til 15.000 kubikmeter vand.

Selvom udvidelsen af Langsand Laks flerdobler deres lakseproduktion, er det dog en noget mindre skala end Atlantic Sapphire opererer på i deres Miami Bluehouse™ i Florida, USA. Her øges produktionen fra 8000 tons laks pr. år til en kapacitet i omegnen af 90.000 tons laks årligt indenfor de næste 5 år. Dette svarer til knap en femtedel af USA's årlige import af laks fra udlandet. Til Miami Bluehouse™ har Rotek via Billund Aquaculture leveret 60 tanke med 2-delte låg til procesvand og beluftning og 30 beluftningsmanifolde. Tankene er Ø2310mm og H3210mm svejste pladetanke. Alt er designet og fremstillet specifikt til projektet, og alle komponenter er fremstillet 100% i PE, som gør dem perfekte til brug i saltvandsapplikationer. 

keyboard_arrow_up